Zoals jullie van ons gewend zijn een verslag van ons bezoek van 14 januari tot 10 maart.
 
 
Een bezoek met "ups en downs". Alles gaat niet altijd zoals we graag willen.
De "ups " waren er het meest.
Het begon echter meteen met een "down" toen we aan kwamen. Wij mogen altijd een auto gebruiken van een vriend die we al  22 jaar kennen. Een auto is erg belangrijk voor ons. Dit omdat er veel gekocht moet worden en het niet handig is wanneer we steeds een taxi of ezelskar nodig zijn voor de golfplaten, hout en verf.
De auto zou bij ons appartement staan wanneer we aankwamen. Echter geen auto, pas na 8 dagen en toen deed hij het niet goed. We hebben erg veel reparatiekosten gehad en de eigenaar gaf niet thuis!!!
Op zoek naar een andere vonden we "een echt oudje", maar hier voelden we ons niet zeker in dus hebben we vaak een taxi moeten nemen. Volgend jaar maar eens kijken of we iets anders kunnen vinden.
 
Op 17 februari ging een grote wens van Didy in vervulling. Haar zoon, schoondochter en beide kleinzoons kwamen een weekje. Ten eerste om Jan zijn 80e verjaardag te vieren. En ten tweede om eens te zien wat wij daar doen. Het was een fantastische week, wat hebben we samen genoten.
 
Dit jaar was de kliniek aan de beurt om helemaal opgeknapt te worden. Van binnen helemaal geverfd, alles grondig schoon gemaakt en nagekeken. Het dak gerepareerd want er was weer een lekkage geweest in het regenseizoen. Takken van de mangoboom gesnoeid, deze veroorzaakten de lekkage. Nieuwe golfplaten erop gezet.
Een nieuw toilet geplaatst en stoelen in de wachtruimte. En nog medisch materiaal gekocht. Dit alles kon dankzij een mooie donatie van Innerwheel Nijkerk.
 
In ons vorig verslag hadden we verteld dat ze nog steeds op zoek waren naar een verpleegster die 24 uur per dag aanwezig kon zijn. Een nieuw huisje was al gebouwd. Doordat de salarissen erg hoog zijn was het voor hen nog niet op te brengen.
Wij kregen hier een telefoontje van een sponsor, Koos Dekker, die een verpleegster kende in Gambia en zij had geen werk.
Haar snel in contact gebracht met het bestuur en ze hebben haar aangenomen. Alleen heeft ze nog niet alle benodigde papieren. Ze moet nog 2 jaar maar helaas ontbreekt haar het geld.
Of het zo moest zijn kregen wij, toen we daar waren, van Stichting Bennie Helpt Gambia een mooie donatie zodat wij haar studie kunnen betalen. En of dit alles nog niet genoeg was voor de kliniek hadden we van Fam. v.d. Sande het salaris voor
1 jaar voor de verpleegster gekregen. Zoals u kunt lezen staat de kliniek er weer prima op. Zijn er weer erg trots op. Kijk voor foto's van de opgeknapte kliniek onder het kopje Kim and Niels Clinic, foto's 2024.
 
Op het gehele project zijn de lampen vervangen en de ambulance is weer onder handen genomen door Ad Brand.
Hiervoor dank Ad.
 
In de klaslokalen overal de wasbakken vernieuwd, vele waren kapot. De kinderen weten soms niet hoe ze er mee om moeten gaan.
Veel schoolmateriaal en schoonmaakmiddelen gekocht. Stiften voor de whiteborden. Waarom we dit even apart melden is omdat we daar veel plezier om hebben gehad
Marie de onderwijzeres had de kleuren genoteerd die ze graag wou hebben: RED-BLUE-GREEN-YELLOW and "WHITE". Haar gevraagd of ze met een witte stift op een wit bord kon schrijven, hilarisch!!! Dagen lang heeft ze het moeten aanhoren.
Ook is een van de leraressen niet gediplomeerd. Maar dankzij Green Logistics, Langewold Beheer Zuidhorn en de vele extra giften van de leden van de Club van 100 kan ook zij naar school. Ze gaat in de weekenden en vakanties dan naar school.
 
Zoals u kunt lezen meer " ups" dan "downs".
Ze zijn allen zo dankbaar, namens hen willen wij u bedanken voor de steun die u ons geeft zodat we hen kunnen helpen. Nogmaals dank.
Wij gaan dan ook nog steeds met veel plezier naar Gambia.
 
Didy en Jan